Proven

Niso vse prijazne bakterije enakovredne.

Ko izbirate dodatek prijaznih bakterij, bodite vedno, kot začetno izhodišče, pozorni na naslednje kriterije, šele nato izberite izdelke, ki najbolj ustrezajo vam in vaši družini.

 • Človeški sevi

Sevi, uporabljeni v ProVen so bili prvotno izolirani iz črevesne mikroflore zdravih posameznikov ter pregledani za ustrezne lastnosti in varnost. Ti sevi so naravno prisotni v naših prebavilih, toda njihovo število je lahko zmanjšano zaradi izzivov današnjega načina življenja.

 • Jasno definirane številčne oznake sevov

ProVen izdelki vsebujejo Lab4 and Lab4b konzorcij bakterij, ki vsebujejo naslednje seve – številčne oznake sevov so jasno označene v oklepajih.

Lab4 – Lactobacillus acidophilus CUL60, Lactobacillus acidophilus (CUL21), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34)

Lab4b – Lactobacillus salivarius (CUL61), Lactobacillus paracasei (CUL08), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34)

 • Dokazi, da bakterije preživijo želodčne in prebavne kisline

Želodec je kislo okolje in prijazne bakterije morajo biti sposobne preživeti, da dosežejo mikrofloro črevesja. Ko ProVen Probiotics vzamemo s hrano zagotovimo, da jim želodčna pH zagotovi prehod v tanko črevo, skupaj s hrano, ki se prebavlja.

 • Varnost

Varnost je ključnega pomena pri izbiri katerega koli dodatka.

Poleg tega, da imajo ProVen izdelki številne stalne stranke (vključno z otroci, dojenčki in upokojenci), se ProVen Probiotics neprestano preglejujejo v raziskovalnih študijah in so bili posebej odobreni za uporabo v preskušanju z nosečnicami in novorojenčki, ter so se izkazali za popolnoma varne za uporabo pri teh ranljivih skupinah.

 • Zavezanost raziskavam

ProVen in Lab4 bacterije, ki jih vsebujejo, so podprte z velikim številom raziskav objavljenih v strokovnih revijah, vključeni smo v stalni raziskovalni program, da podpiramo učinkovitost izdelkov, ki jih prodajamo.

 • Preživetje pri sobni temperaturi

Kot strokovni proizvajalec prijaznih bakterij, ProVen lahko zagotovi 18-24 mesečno stabilnost izdelkov visoke učinkovitosti pri pogojih sobne temperature. Naši proizvodni procesi so optimizirani da povečajo stabilnost bakterij na vsaki stopnji.

 • Zagotovljeno število bakterij do izteka roka uporabe

TriPhase in StabilityMax tehnologija, ki je uporabljena pri proizvodnji ProVen izdelkov, daje jamstvo navedenega število živih bakterij do roka uporabe izdelka. Za zagotovitev tega optimiziramo "neprepustno" embalažo in "presežek" bakterij.

 • Proizvedeno po GMP standardih

ProVen so proizvedeni glede na aktualne smernice Dobre proizvodne prakse (GMP) in akreditirani s strani MHRA (Regulatorna agencija za zdravila in zdravstvene izdelke). GMP postavlja zahteve, ki jih morajo izpolnjevati proizvajalci, da se zagotovi dosledno visoka kakovost izdelkov.

 • Pozitivne neodvisne kritike

ProVen je del Feefo, neodvisne in nepristranske ocenjevalne storitve, ki vse spletne kupce zaprosi za iskrene povratne informacije o ProVen izdelkih in njihovih izkušnjah ob nakupu.

 • Brez umetnih barvil, okusov in konzervansov

Nobeden izmed ProVen izdelkov ne vsebuje umetnih barvil, okusov ali konzervansov. Vse podrobnosti o sestavinah posameznega izdelka najdete na najdete na strani z informacijami o izdelku.

 • Brez GSO

Naš proizvodni obrat je 100% brez gensko spremenjenih organizmov. Ne obdelujemo gensko spremenjenih sestavin in jih ne bomo nikoli vključili v naše izdelke.

Kako prepoznam dober dodatek prijaznih bakterij?

Evropski sporazum, sprejet leta 2004, določa številne kriterije, ki omogočajo prepoznati izdelke dobre kakovosti. ProVen vsebuje Lab4 seve bakterij in zadovoljuje vse naštete kriterije:

Imajo klinično dokazane zdravstvene koristi, dokazano s strogimi znanstvenimi poskusi (naključnimi, dvojno slepimi in s placebo nadzorovanimi, načrtovani preizkusi).
So živi in dosežejo prebavila v zadostnem številu, med potovanjem preživijo želodčno in žolčno kislino, ter prebavne encime, dokler ne dosežejo črevesja.
So jasno opredeljeni z uporabo sodobnih metod biološkega odkrivanja.
So jasno označeni, vključno s rodom (npr. Lactobacillus), sevom, npr. Acidophilus Cul-21) in količino npr. 10 milijard.
So stabilni na sobni temperaturi in tako zagotavljajo navedeno količino bakterij do datuma roka uporabe.

Niso vsi izdelki enaki – skupina bakterij, uporabljenih v ProVen je najbolj raziskana v UK in je bila udeležena v raziskavah v vseh naslednjih področjih:

Imuniteta – pomaga pri zmanjševanju alergij, kašlja in prehladov
Prebava – podpira tiste z IBS in drugimi prebavnimi simptomi
Antibiotiki – podpira ravnotežje črevesnih bakterij ob uporabi antibiotikov
Razpoloženje – povezano z anksioznostjo in pomanjkanjem pozornosti
Uspešnost na športnem področju – delo s triatlonci in ultramaratonci
ProVen Probiotics so se izkazali za popolnoma varne za uporabo med nosečnostjo in pri novorojenčkih.

Kako so Proven drugačni?

ProVen vsebuje edinstvene Lab4 seve bakterij. Ta skupina sevov je ena izmed redkih kultur, ki so bile v zadnjih 15 letih temeljito raziskane, da bi se dokazali pozitivni učinki na zdravje v različnih življenjskih obdobjih in zdravstvenih težavah. V nosečnosti, skozi obdobje zgodnjega otroštva in dalje, vse tja v odraslost, so bile Lab4 prijazne bakterije v ProVen izdelkih uporabljene pri raziskavah na področju alergij (preprečevanje alergij pri dojenčkih), do zmanjšanja simptomov (napihnjenost, bolečine, nelagodje) pri ljudeh, ki trpijo za sindromom razdražljivega črevesja (IBS). Dokazano je, da lahko Lab4 probotični sevi zmanjšajo raven "slabih bakterij" po zdravljenju z antibiotiki, da so ProVen izdelki varni za uporabo in da podpirajo ravnovesje v črevesju med in po jemanju antibiotikov, kot tudi zmanjšajo pojavnost driske, ki jo povzroča "superbug" Clostridium difficile. Študije so številne in jih še vedno dodajamo že obstoječim.

ProVen so bili razviti tudi na podlagi 30-letnih raziskav in razvoja na področju bakterij in izdelkov. Poleg Lab4 bakterij, je skupina znanstvenikov, ki so stojijo za ProVen, identificirala postopek za dodajanje drugih hranil (npr. vitamini in sestavine, ki izboljšujejo imunsko stanje) dopolnilom, brez da bi destabilizirali Lab4 bakterije. Kot rezultat, ProVen nudi širok spekter izdelkov, ki vključujejo neprestano raziskane žive bakterije in ključna hranila za podporo zdravja.

 

3 Artiklov

po strani

   

Padajoče

3 Artiklov

po strani

   

Padajoče